ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ

Yλικά για 2 μερίδες:

  • 100 γρ. σιτάρι
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 10 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό αγγουράκι Κρήτης καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεπλένουμε καλά το σιτάρι και το σουρώνουμε.
  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το σιτάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.
  • Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό.
  • Μόλις το σιτάρι μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε αν υπάρχει περίσσεια νερού.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιτάρι με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (½ συνταγή):

  • Ενέργεια: 255 kcal
  • Υδατάνθρακες: 45.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6.7 γρ.
  • Λιπαρά: 3.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.