Υλικά για 2 μερίδες:
- 6 μικρά μαλακά τακος
- 100 γρ. καταψυγμένες ή φρέσκες γαριδες
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. πικάντικη σάλτσα (προαιρετικό)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, τη γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να τα απορροφήσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο, τον κόλιανδρο και αλάτι.
- Γεμίζουμε κάθε βαρκάκι με 1 κ.σ. σάλτσα γιαουρτιού, γαρίδες και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και έξτρα κόλιανδρο ή και άνηθο.
Για περισσότερες ιδέες για τάκος, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά Μερίδα (½ συνταγή):
- Ενέργεια: 235 kcal
- Υδατάνθρακες: 23 γρ.
- Πρωτεΐνη: 21.1 γρ.
- Λιπαρά: 5.5 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι