Υλικά
Για την τάρτα:
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 90 γρ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
- 50 γρ. κρυσταλλική στέβια 1:1
- 1 αυγό
- 60 ml παγωμένο νερό
Για γέμιση:
- 600 γρ. φρέσκες φράουλες
- 100 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 350 ml νερό
- 25 γρ. corn flour
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη στέβια το αλάτι, το βούτυρο παγωμένο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι το μείγμα να πάρει μορφή βρεγμένης άμμου.
- Προσθέτουμε το αυγό, ενσωματώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το νερό πλάθοντας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το σιρόπι αγαύης και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το corn flour, που έχουμε ανακατέψει καλά με μερικές κουταλιές κρύου νερού. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με σύρμα διαρκώς και μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε και τις φράουλες σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το φύλλο της τάρτας, μεταφέρουμε σε ταρτιέρα, τρυπάμε με πιρούνι τη βάση της, σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε ρύζι ή όσπρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά, αφαιρούμε το χαρτί και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, αλείφουμε με πινέλο με αραιωμένο με νερό κρόκο, ώστε να θωρακίσουμε την τάρτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει τελείως, γεμίζουμε με το μείγμα φράουλας, βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/10 συνταγής):
Ενέργεια: 184 kcal
Υδατάνθρακες: 23.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 8.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών