Υλικά για τη βάση:
- 200 γρ. Μιράντα Παπαδοπούλου με λιγότερη ζάχαρη (30% λιγότερα σάκχαρα από τα απλά μπισκότα)
- 60 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. μέλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- χυμό από 1/2 πορτοκαλί
Υλικά για την κρέμα:
- 45 γρ. corn flour
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 500 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κρόκους αυγού
- 30 γρ. μέλι
Υλικά για το γλάσο:
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.γ. corn flour
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε ταχίνι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και ξαναχτυπάμε.
- Ρίχνουμε σε τσέρκι και φτιάχνουμε τη βάση.
Για την κρέμα:
- Σε μπολ ανακατεύουμε 100 ml από το γάλα κρύο, χυμό πορτοκαλιού, τους κρόκους και το corn flour.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, το μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα των κρόκων στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση και βάζουμε στο ψυγείο.
Για το γλάσο:
- Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το corn flour και το μέλι. Μόλις το μείγμα αρχίζει να δένει ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, κόβουμε το κομμάτι μας καιιιι απολαμβάνουμε..
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι τάρτας (70 γρ.):
- Ενέργεια: 229 kcal
- Υδατάνθρακες: 35 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
- Λιπαρά: 7.2 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.5 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών