ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά για τη βάση:

  • 200 γρ. Μιράντα Παπαδοπούλου με λιγότερη ζάχαρη (30% λιγότερα σάκχαρα από τα απλά μπισκότα)
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. μέλι
  •  ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 1/2 πορτοκαλί

Υλικά για την κρέμα:

  • 45 γρ. corn flour
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 500 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κρόκους αυγού
  • 30 γρ. μέλι

Υλικά για το γλάσο:

  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:

  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε ταχίνι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και ξαναχτυπάμε.
  • Ρίχνουμε σε τσέρκι και φτιάχνουμε τη βάση.

Για την κρέμα:

  • Σε μπολ ανακατεύουμε 100 ml από το γάλα κρύο, χυμό πορτοκαλιού, τους κρόκους και το corn flour.
  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, το μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα των κρόκων στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση και βάζουμε στο ψυγείο.

Για το γλάσο:

  • Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το corn flour και το μέλι. Μόλις το μείγμα αρχίζει να δένει ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, κόβουμε το κομμάτι μας καιιιι απολαμβάνουμε..
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κομμάτι τάρτας (70 γρ.):

  • Ενέργεια: 229 kcal
  • Υδατάνθρακες: 35 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
  • Λιπαρά: 7.2 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2.5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 5 φέτες ψωμί 5 αυγά 300 ml Alpro φυτικό

Υλικά: 3 Wasa Original 70 ml γάλα χαμηλών λιπαρών ή

Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών