ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Μερίδες Συνταγής: 6 

Υλικά:

Για τη ζύμη τάρτας:  

  • 190 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
  • 90 γρ. Μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 

Για τη γέμιση: 

  • 200 γρ. Βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο
  • 500 γρ. Φρέσκα μανιτάρια
  • 30 γρ. Regato light
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 250 ml ξινόγαλα (ή 200 γρ. γιαούρτι)
  • δυόσμο για γαρνίρισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα: 

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαργαρίνη παγωμένη (κατευθείαν από το ψυγείο).
  • Με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι και τη μαργαρίνη μαζί μέχρι να διαλυθεί τελείως και το μείγμα να πάρει τη μορφή υγρής άμμου.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, το αυγό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε ισόποσα σε 12 μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα και τα τοποθετούμε σε φορμάκια σιλικόνης.  
  • Τρυπάμε τη βάση από τα ταρτάκια με ένα πιρούνι αρκετές φορές για να μη φουσκώσουν και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι (τα οποία αποθηκεύουμε και ξαναχρησιμοποιούμε την επόμενη φορά που φτιάχνουμε τάρτα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα όσπρια ή το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά για να φύγει η υγρασία. 

Για τη γέμιση: 

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και κατόπιν προσθέτουμε τα κομματάκια του ήδη βρασμένου κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρύο μείγμα μανιταριών και σίγα σιγά προσθέτουμε το ξινόγαλα ή το γιαούρτι ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε το regato light.
  • Γεμίζουμε τα προψημένα κελύφη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο προαιρετικά και σερβίρουμε. 

Για περισσότερες συνταγές για τάρτες γλυκές ή αλμυρές, πατήστε εδώ.

 

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti