ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ

Αγαπημένη συνταγούλα για ταρταρ σολομου με μάνγκο και αβοκάντο, που συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία των τριών υπερτροφών!Ειδικότερα, ο σολομός είναι από τις καλύτερες πηγές B12, καλίου, ω-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D,  το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, φυλλικό οξύ & σίδηρο, παρέχοντας ελάχιστες θερμίδες ( περίπου 200 το ένα) και τέλος, το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου και αντιοξειδωτικών και βοηθά στη μείωση της LDL κακής χοληστερόλης.

Υλικά για 4 μερίδες:

  •  350 γρ. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο χωρίς την πέτσα
  • 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 ώριμο μάνγκο κομμένο σε μικρά κυβάκια χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
  • 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 1½ κ.σ. σουσάμι άσπρο ή μαύρο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ (ή σε σακούλα τροφίμων) ανακατεύουμε το σολομό με το σησαμέλαιο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι έτσι ώστε η μαρινάδα να απλωθεί σε όλο το ψάρι. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστεί.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μικρό τσέρκι (διαμέτρου περίπου 10 εκ.) βάζουμε πρώτα μία στρώση μάνγκο από πάνω μία στρώση αβοκάντο και τέλος μία στρώση σολομού. Πιέζουμε καλά, αφαιρούμε το τσέρκι και γαρνίρουμε με σουσάμι.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το τσέρκι για τις υπόλοιπες μερίδες.

Για περισσότερες συνταγές με σολομό, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 318 kcal

Υδατάνθρακες: 14,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 19,5 γρ.

Λιπαρά: 21,5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3,6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4,7 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti