Αγαπημένη συνταγούλα για ταρταρ σολομου με μάνγκο και αβοκάντο, που συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία των τριών υπερτροφών!Ειδικότερα, ο σολομός είναι από τις καλύτερες πηγές B12, καλίου, ω-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D, το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, φυλλικό οξύ & σίδηρο, παρέχοντας ελάχιστες θερμίδες ( περίπου 200 το ένα) και τέλος, το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου και αντιοξειδωτικών και βοηθά στη μείωση της LDL κακής χοληστερόλης.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 350 γρ. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο χωρίς την πέτσα
- 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 ώριμο μάνγκο κομμένο σε μικρά κυβάκια χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
- 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
- 1½ κ.σ. σουσάμι άσπρο ή μαύρο
- αλάτι & πιπέρι