Υλικά για περίπου 40 κράκερς:
- 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια σουρωμένα
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού.
- Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού (ή πιτσοκόφτη) χωρίζω το φύλλο σε μικρά, ίσα τετραγωνάκια.
- Με ένα πιρούνι φτιάχνουμε τρύπες πάνω στη ζύμη, τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (3 κράκερς) :
- Ενέργεια: 109 kcal
- Υδατάνθρακες: 16 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8.2 γρ.
- Λιπαρά: 1.9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0.3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι