Yλικά για 8 μπιφτέκια:
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα
- 1 κούπα βρασμένα λευκά φασόλια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
- ½ φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τη γλυκοπατάτα στη μέση, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κουρκουμά με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και με ένα πιρούνι ή ένα πολτοποιητή λαχανικών τα πατάμε μέχρι να γίνουν πολτός με μικρά κομμάτια.
- Σχηματίζουμε με τα χέρια μας 8 μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Εναλλακτικά ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού.
Για περισσότερες ιδέες για burger, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/8 συνταγής):
- Ενέργεια: 189 kcal
- Υδατάνθρακες: 22 γρ.
- Πρωτεΐνη: 11.8 γρ.
- Λιπαρά: 5.1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti