VEGAN BURGER ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Yλικά για 8 μπιφτέκια:

  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  • 1 κούπα βρασμένα λευκά φασόλια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • ½ φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τη γλυκοπατάτα στη μέση, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κουρκουμά με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και με ένα πιρούνι ή ένα πολτοποιητή λαχανικών τα πατάμε μέχρι να γίνουν πολτός με μικρά κομμάτια.
  • Σχηματίζουμε με τα χέρια μας 8 μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού.

Για περισσότερες ιδέες για burger, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/8 συνταγής):

  • Ενέργεια: 189 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11.8 γρ.
  • Λιπαρά: 5.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti