Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κέικ με ρευστή σοκολάτα. Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι χαμηλό σε λιπαρά και φτιαγμένο με φρούτα και πεντανόστιμους καρπούς.
To lava cake που σας προτείνουμε σήμερα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνα που φτιάχνουν και οι πιο γνωστοι pastry chefs, ενώ είναι ό,τι καλύτερο για εκείνους που ακολουθούν vegan διατροφή. Συνδυάζει την αγαπημένη σοκολάτα με το θρεπτικότατο χαρούπι και το μυρωδάτο πορτοκάλι. Θα το δοκιμάσετε;
Για 5 μερίδες θα χρειαστούμε:
Για τα cups σοκολάτας:
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 κ.σ φυτικό γάλα
Για τα cakes:
- 100 γρ. αλεύρι ολικής ή βρώμης
- 50 γρ. χαρουπάλευρο
- 160 ml φυτικό γάλα
- 50 γρ. κρυσταλλική στέβια ή ζάχαρη καρύδας
- 20 γρ. άγλυκο κακάο
- 80 γρ. ώριμη μπανάνα
- 1 κ.σ. baking powder
- 1/4 κ.γ. σόδα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- αλάτι & ελάχιστο λάδι καρύδας για τα μπολάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα και γεμίζουμε 5 θήκες σιλικόνης για muffins. (10 γρ.στην καθεμία) Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, την στέβια, το κακάο, το baking, την σόδα, το αλάτι, το ξύσμα, τον χυμό. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το γάλα, την μπανάνα σε κομματάκια και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός.
- Λαδώνουμε με πινέλο 5 πυρέξ μπολάκια, τα γεμίζουμε με το μείγμα, ξεφορμάρουμε τα cups από τις θήκες σιλικόνης, βυθίζουμε από ένα μέσα στο κάθε μπολάκι.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 175°. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με έξτρα άγλυκο κακάο
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά cake:
- Ενέργεια: 219 kcal
- Υδατάνθρακες: 26.3 γρ
- Πρωτεΐνη: 4.9γρ.
- Λιπαρά: 9.2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2