Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κέικ με ρευστή σοκολάτα. Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι χαμηλό σε λιπαρά και φτιαγμένο με φρούτα και πεντανόστιμους καρπούς.
To lava cake που σας προτείνουμε σήμερα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνα που φτιάχνουν και οι πιο γνωστοι pastry chefs, ενώ είναι ό,τι καλύτερο για εκείνους που ακολουθούν vegan διατροφή. Συνδυάζει την αγαπημένη σοκολάτα με το θρεπτικότατο χαρούπι και το μυρωδάτο πορτοκάλι. Θα το δοκιμάσετε;
Για 5 μερίδες θα χρειαστούμε:
Για τα cups σοκολάτας:
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 κ.σ φυτικό γάλα
Για τα cakes:
- 100 γρ. αλεύρι ολικής ή βρώμης
- 50 γρ. χαρουπάλευρο
- 160 ml φυτικό γάλα
- 50 γρ. κρυσταλλική στέβια ή ζάχαρη καρύδας
- 20 γρ. άγλυκο κακάο
- 80 γρ. ώριμη μπανάνα
- 1 κ.σ. baking powder
- 1/4 κ.γ. σόδα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- αλάτι & ελάχιστο λάδι καρύδας για τα μπολάκια