VEGAN CHOCOLATE LAVA CAKE ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κέικ με ρευστή σοκολάτα. Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι χαμηλό σε λιπαρά και φτιαγμένο με φρούτα και πεντανόστιμους καρπούς.

To lava cake που σας προτείνουμε σήμερα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνα που φτιάχνουν και οι πιο γνωστοι pastry chefs, ενώ είναι ό,τι καλύτερο για εκείνους που ακολουθούν vegan διατροφή. Συνδυάζει την αγαπημένη σοκολάτα με το θρεπτικότατο χαρούπι και το μυρωδάτο πορτοκάλι. Θα το δοκιμάσετε;

Για 5 μερίδες θα χρειαστούμε:

Για τα cups σοκολάτας:

  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 2 κ.σ φυτικό γάλα

Για τα cakes:

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής ή βρώμης
  • 50 γρ. χαρουπάλευρο
  • 160 ml φυτικό γάλα
  • 50 γρ. κρυσταλλική στέβια ή ζάχαρη καρύδας
  • 20 γρ. άγλυκο κακάο
  • 80 γρ. ώριμη μπανάνα
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι & ελάχιστο λάδι καρύδας για τα μπολάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα και γεμίζουμε 5 θήκες σιλικόνης για muffins. (10 γρ.στην καθεμία) Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, την στέβια, το κακάο, το baking, την σόδα, το αλάτι, το ξύσμα, τον χυμό. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το γάλα, την μπανάνα σε κομματάκια και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός.
  • Λαδώνουμε με πινέλο 5 πυρέξ μπολάκια, τα γεμίζουμε με το μείγμα, ξεφορμάρουμε τα cups από τις θήκες σιλικόνης, βυθίζουμε από ένα μέσα στο κάθε μπολάκι.
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 175°. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με έξτρα άγλυκο κακάο
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά cake:

  • Ενέργεια: 219 kcal
  • Υδατάνθρακες: 26.3 γρ
  • Πρωτεΐνη: 4.9γρ.
  • Λιπαρά: 9.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.