VEGAN GINGERBREAD COOKIES

Υλικά για 16 μπισκότα:

  • 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. βούτυρο αμυγδάλου (ή λαδι καρύδας ή σπορέλαιο)
  • 1 ¨αυγό¨ λιναρόσπορου (1 κ.σ. λιναρόσπορο με 2½ κ.σ. νερό)
  • 60 ml μελάσα
  • 2 κ.σ. στέβια σε σκόνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. corn flour
  • 1/2 κ. γ. Baking powder
  • 1/2 κ. γ. σκόνη ginger
  • 1/2 κ. γ. κανέλα
  • 1/4 κ. γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • λίγο αλάτι
  • προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη (6 κ.σ. άχνη ζάχαρη με 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου) για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά (αλεύρι, corn flour, στέβια, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο, κανέλα, baking, αλάτι, ginger) και σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο αμυγδάλου, με το αυό λιναρόσπορου, τη μελάσα και τη βανίλια. Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Στρώνουμε 1 ή 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστά ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με κουπάτ της αρεσκείας μας κόβουμε μπισκότα.
  • Μεταφέρουμε στα ταψιά και ψήνουμε σε προθερμσμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 8-10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων.
  • Όταν τα βγάζουμε είναι λίγο μαλακά γι αυτό τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη για να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.
  • Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη, το φυτικό γάλα και προαιρετικά εκχύλισμα βανίλιας.
  • Μεταφέρουμε το γλάσο σε κορνέ και γαρνίρουμε τα μπισκότα μας.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μπισκότο (1/16 συνταγής):

  • Ενέργεια: 67 kcal
  • Υδατάνθρακες: 8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2.2 γρ.
  • Λιπαρά: 3.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.7 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάνω από όλα σπιτική! Υλικά: 170 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη 80 γρ. φουντούκια 30 γρ. σκόνη

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Μοναδικά ανάποδα πιτάκια με μήλο και αχλάδι που αξίζει να δοκιμάσετε! Υλικά : 3 βιολογικά μήλα Nature’s Promise 3 βιολογικά

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.