Yλικά 1 βάζο (1 κούπα 240):
- 60 ml ρόφημα φουντουκιού
- 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή agave
- 110 γρ. ταχίνι
- 2 κ.σ. μελάσα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ανθός αλατιού (χοντρό αλάτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ρόφημα, το σιρόπι σφενδάμου και το ταχίνι.
- Μόλις ζεστάνει ανακατεύουμε με σύρμα για 3-4 λεπτά.
- Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Μόλις το μείγμα μας γίνει ξανά ομοιογενές αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή για εμάς ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κ.σ. :
- Ενέργεια: 80 kcal
- Υδατάνθρακες: 9.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2.2 γρ.
- Λιπαρά: 4.4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών