VEGAN SALTED CARAMEL

Yλικά 1 βάζο (1 κούπα 240): 

  • 60 ml ρόφημα φουντουκιού
  • 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή agave
  • 110 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μελάσα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ανθός αλατιού (χοντρό αλάτι) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ρόφημα, το σιρόπι σφενδάμου και το ταχίνι.
  • Μόλις ζεστάνει ανακατεύουμε με σύρμα για 3-4 λεπτά.
  • Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Μόλις το μείγμα μας γίνει ξανά ομοιογενές αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή για εμάς ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κ.σ. :

  • Ενέργεια: 80 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2.2 γρ.
  • Λιπαρά: 4.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 5 φέτες ψωμί 5 αυγά 300 ml Alpro φυτικό

Υλικά: 3 Wasa Original 70 ml γάλα χαμηλών λιπαρών ή

Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών