ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΘΡΑΨΑΛΟ

Υλικά:
Για τη σαλάτα:

  • 1 συσκευασία θράψαλο Ειρηνικού 7thalasses seafood
  • 2 κόκκινες πιπεριές chilli σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • χυμό από 1/2 lime και ξύσμα από 2
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. σπιτική γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • φύλλα ρόκας
  • αλάτι

Για τη σάλτσα τσίλι:

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης & μια chilli
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 35 ml ξύδι ρυζιού (ή λευκό ξύδι)
  • 90 γρ. κρυσταλλική στέβια
  • 80 ml νερό
  • 1 κ.σ corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση:

  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ξύδι και το νερό. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το μείγμα πιπεριάς, προσθέτουμε τη στέβια και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το corn flour με λίγο νερό, ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και μόλις η σάλτσα αρχίζει να χυλώνει απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  • Ξεπαγώνουμε τις ροδέλες θράψαλου και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε καυτό νερό μέχρι να σκεπαστούν και αφήνουμε 1-2 λεπτά.
  • Σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές και το σκόρδο για λίγα λεπτά.
  • Στραγγίζουμε καλά τις ροδέλες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατίζουμε και ψήνουμε το θράψαλο σε σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό lime, τον κόλιανδρο, τη σάλτσα chilli και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγο να ανακατευτούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε τις ροδέλες κατευθείαν από το σχαροτήγανο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το θράψαλο με ρόκα και γαρνίρουμε με έξτρα ξύσμα lime.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διατροφικές πληροφορίες/ μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 369 kcal

Υδατάνθρακες: 18,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 28,9 γρ.

Λιπαρά: 22,5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3,6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4,7 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.