Υλικά για 3 μερίδες:
- 250 γρ. ζυμαρικά από ρεβίθια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (ή ρεγκάτο light)
- ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Πλένουμε τις πιπεριές και σε ηλεκτρική σχάρα σε υψηλή φωτιά ή στο φούρνο στους 220 βαθμούς ψήνουμε μέχρι η φλούδα των πιπεριών να αρχίσει να καίγεται.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε, αφαιρώντας και το κοτσάνι και τα σπόρια.
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε πολύ καλά τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πάρουμε μία σάλτσα πέστο με την επιθυμητή σύσταση.
- Αναμειγνύουμε τη σάλτσα πέστο με τα μακαρόνια και γαρνίρουμε προαιρετικά με κουνουνάρι ή και τριμμένο τυρί.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/3 συνταγής):
- Ενέργεια: 421 kcal
- Υδατάνθρακες: 49,5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 15,9 γρ.
- Λιπαρά: 19,9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 4,3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 7,4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη