ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Υλικά για 3 μερίδες:

  • 250 γρ. ζυμαρικά από ρεβίθια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (ή ρεγκάτο light)
  • ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Πλένουμε τις πιπεριές και σε ηλεκτρική σχάρα σε υψηλή φωτιά ή στο φούρνο στους 220 βαθμούς ψήνουμε μέχρι η φλούδα των πιπεριών να αρχίσει να καίγεται.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε, αφαιρώντας και το κοτσάνι και τα σπόρια.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε πολύ καλά τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πάρουμε μία σάλτσα πέστο με την επιθυμητή σύσταση.
  • Αναμειγνύουμε τη σάλτσα πέστο με τα μακαρόνια και γαρνίρουμε προαιρετικά με κουνουνάρι ή και τριμμένο τυρί.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/3 συνταγής):

  • Ενέργεια: 421 kcal
  • Υδατάνθρακες: 49,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 15,9 γρ.
  • Λιπαρά: 19,9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4,3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 7,4 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2