ΚΑΡΥ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά για το κάρυ:

  • 250 γρ. γίγαντες Ελλήνων Παραγωγών Δυτικής Μακεδονίας 3αλφα
  • 260 γρ. καθαρισμένη γλυκοπατάτα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. τεμαχισμένα ντοματάκια
  • 650 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 ml κρέμα αμυγδάλου ή κάσιους με 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • αλάτι
  • φρέσκο κόλιανδρο και καβουρδισμένο χοντροκομμένο κάσιους για γαρνίρισμα

Για τα flatbreads:

  • 140 γρ. φαρίνα
  • 150 γρ. γιαούρτι αμυγδάλου ή καρύδας
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 8-10 ώρες σε άφθονο κρύο νερό με λίγο αλάτι.
  • Ξεπλένουμε, σουρώνουμε και βράζουμε σε περίσσεια νερού για 1 ώρα, αλατίζοντας ελαφρώς στο τέλος. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι καρύδας, το κάρυ, τον κουρκουμά, το τζίντζερ και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τη ντομάτα, τη γλυκοπατάτα, το ζωμό και σιγοβράζουμε με καπάκι σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τους γίγαντες, σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά, προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και ανακατεύουμε.
  • Αναμειγνύουμε τη φαρίνα με το γιαούρτι και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα ψωμάκια.
  • Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 3-4 από την άλλη το κάθε flatbread.
  • Σερβίρουμε το κάρυ με τα flatbreads και γαρνίρουμε με κάσιους, κόλιανδρο

Για περισσότερες συνταγές με γίγαντες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής με ):

Ενέργεια: 439 kcal
Υδατάνθρακες: 61 γρ.
Πρωτεΐνη: 17.4 γρ.
Λιπαρά: 12.2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 12.8 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.