Yλικά για 8 μπιφτέκια:
- 2 κούπες βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα
- 2/3 κούπας αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 χρωματιστή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φασόλια και με ένα πιρούνι ή ένα πολτοποιητή λαχανικών τα πατάμε μέχρι να γίνουν πολτός με κομμάτια από φασόλια.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη βρώμη, τα μπαχαρικά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα για τα μπιφτέκια.
- Σχηματίζουμε με τα χέρια μας 8 μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Εναλλακτικά ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/8 συνταγής):
- Ενέργεια: 221 kcal
- Υδατάνθρακες: 24 γρ.
- Πρωτεΐνη: 15.2 γρ.
- Λιπαρά: 7.1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti