ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ

Yλικά για 8 μπιφτέκια:

  • 2 κούπες βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα
  • 2/3 κούπας αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 χρωματιστή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φασόλια και με ένα πιρούνι ή ένα πολτοποιητή λαχανικών τα πατάμε μέχρι να γίνουν πολτός με κομμάτια από φασόλια.
  • Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη βρώμη, τα μπαχαρικά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα για τα μπιφτέκια.
  • Σχηματίζουμε με τα χέρια μας 8 μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/8 συνταγής):

  • Ενέργεια: 221 kcal
  • Υδατάνθρακες: 24 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 15.2 γρ.
  • Λιπαρά: 7.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti