ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΗΛΟΥ

Τώρα που άρχισε το φθινόπωρο, τι πιο όμορφο από το να μοσχομυρίσει το σπίτι με σπιτικά  μπισκοτα μηλου με βρώμη και κανέλα. Ένα τέλειο γλυκό σνακ για πρωινά γεμάτα ενέργεια και cozy απογεύματα.

Υλικά για 22 μπισκότα:

  • 100 γρ. νιφάδες βρώμη
  • 90 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη ή ολικής ή γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. μέλι
  • 30 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το baking, την κανέλα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο αμυγδάλου ώστε να ρευστοποιηθούν και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά. Ανακατεύουμε καλά, χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και το μήλο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει.
  • Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε με τη βοήθεια κουταλιού 22 μπισκότα, τα πιέζουμε λίγο με βρεγμένα δάχτυλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για περισσότερες συνταγές για μπισκότα, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά 1 μπισκότο:
Ενέργεια: 60 kcal
Υδατάνθρακες: 11.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 1.7 γρ.
Λιπαρά: 1.8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα