ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ

Μερίδες Συνταγής: 3 

Υλικά: 

  • 3 χοιρινές μπριζόλες λαιμού 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon 
  • 1 κ.σ. μέλι 
  • χυμό από 1 πορτοκάλι 
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
  • λίγο μπούκοβο 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • ½ κούπα αρωματικό ρύζι 
  • 1 κούπα νερό 
  • ½ κουταλιά γλυκού corn flour 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και το θυμάρι. Σε αυτό το μείγμα αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για όση ώρα διαθέτετε. Μην πετάξετε τη μαρινάδα που δεν απορροφάται από τις μπριζόλες 
  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε τις μπριζόλες σε υψηλή φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά (προσέξτε να μην έχουν θυμάρι πάνω για να μην πικρύσουν), μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε τις μπριζόλες για άλλα 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος με ένα πινέλο αλείφετε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει, αφού έχετε αφαιρέσει το θυμάρι, αλλά κρατήστε 3 κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα για να φτιάξετε σάλτσα. 
  • Μόλις οι μπριζόλες σας είναι έτοιμες απομακρύνετε από τη φωτιά. Στο αντικολλητικό σας σκεύος βάλτε τις 3 κουταλιές σούπας μαρινάδα. 
  • Ανακατέψτε ½ κουταλιά γλυκού corn flour με 1 κουταλιά σούπας κρύο νερό και στη συνέχεια προσθέστε το στη σάλτσα. Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα 
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 κούπα νερό και αφήστε να βράσει. Μόλις το νερό βράσει προσθέστε ½ κούπα αρωματικό ρύζι και αφήστε το να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά 

Για περισσότερες συνταγές με μπριζόλα, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 392 kcal
  • Υδατάνθρακες: 30 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 30 γρ.
  • Λιπαρά: 17 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.5 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti