Φτιάξτε ένα κρεμώδες και απολαυστικό spread από παντζάρι και συνοδεύστε τα σνακ ή τα κυρίως πιάτα σας. Βελούδινο και ελαφρύ χουμους απο παντζαρι, ταχίνι και ρεβίθια και μια ιδιαίτερη πρόταση σερβιρίσματος σε γερμανικό ψωμί και κατσικίσιο τυρί.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 6 φέτες ψωμί Γερμανικού τύπου Παπαδοπούλου
- 180 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 50 γρ. ρόκα
- 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο για γαρνίρισμα
- λίγα εξτρά βρασμένα ρεβίθια για γαρνίρισμα
Για το χούμους παντζαριού:
- 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια (περίπου 100 γρ. ρεβίθια με 50 γρ. από τον ζωμό τους)
- 1 βρασμένο βολβό παντζαριού
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά του χούμους μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού Γερμανικού τύπου Παπαδοπούλου με το χούμους παντζαριού. Γαρνίρουμε με κατσικίσιο τυρί, ρόκα, λίγα ρεβίθια και κολοκυθόσπορο.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα 1/6 συνταγής
- Ενέργεια: 267 kcal
- Υδατάνθρακες: 36.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 14.8 γρ.
- Λιπαρά: 8.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 6.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι