ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΨΩΜΙ

Φτιάξτε ένα κρεμώδες και απολαυστικό spread από παντζάρι και συνοδεύστε τα σνακ ή τα κυρίως πιάτα σας. Βελούδινο και ελαφρύ χουμους απο παντζαρι, ταχίνι και ρεβίθια και μια ιδιαίτερη πρόταση σερβιρίσματος σε γερμανικό ψωμί και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 6 φέτες ψωμί Γερμανικού τύπου Παπαδοπούλου
  • 180 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 50 γρ. ρόκα
  • 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο για γαρνίρισμα
  • λίγα εξτρά βρασμένα ρεβίθια για γαρνίρισμα

Για το χούμους παντζαριού:

  • 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια (περίπου 100 γρ. ρεβίθια με 50 γρ. από τον ζωμό τους)
  • 1 βρασμένο βολβό παντζαριού
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά του χούμους μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού Γερμανικού τύπου Παπαδοπούλου με το χούμους παντζαριού. Γαρνίρουμε με κατσικίσιο τυρί, ρόκα, λίγα ρεβίθια και κολοκυθόσπορο.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα 1/6 συνταγής

  • Ενέργεια: 267 kcal
  • Υδατάνθρακες: 36.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 14.8 γρ.
  • Λιπαρά: 8.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 6.6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό