Φτιάξτε ένα κρεμώδες και απολαυστικό spread από παντζάρι και συνοδεύστε τα σνακ ή τα κυρίως πιάτα σας. Βελούδινο και ελαφρύ χουμους απο παντζαρι, ταχίνι και ρεβίθια και μια ιδιαίτερη πρόταση σερβιρίσματος σε γερμανικό ψωμί και κατσικίσιο τυρί.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 6 φέτες ψωμί Γερμανικού τύπου Παπαδοπούλου
- 180 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 50 γρ. ρόκα
- 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο για γαρνίρισμα
- λίγα εξτρά βρασμένα ρεβίθια για γαρνίρισμα
Για το χούμους παντζαριού:
- 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια (περίπου 100 γρ. ρεβίθια με 50 γρ. από τον ζωμό τους)
- 1 βρασμένο βολβό παντζαριού
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- αλάτι & πιπέρι