χούμους
Αρχική » χούμους
Αγαπάμε το χούμους, γευστικά & διατροφικά και μπορούμε να το φτιάχνουμε με διάφορα λαχανικά, ώστε να του μειώνουμε τις θερμίδες
Φτιάξτε ένα κρεμώδες και απολαυστικό spread από παντζάρι και συνοδεύστε τα σνακ ή τα κυρίως πιάτα σας. Βελούδινο και ελαφρύ
Υλικά: 200 γρ. κατεψυγμένο αρακά 1 κ.σ ταχίνι 6–7 φύλλα δυόσμου 2 κ.σ. ελαιόλαδο 60 ml ζεστό νερό λίγη σκόνη
Υλικά (για 1 μικρό μπολ): Για το χουμους 200 γρ. βρασμένα φασόλια ή γίγαντες με τα υγρά τους 2 κ.σ. χυμό
Υλικά για φαλαφελ 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (και όσο έξτρα χρειαστεί στο πλάσιμο) 1 κρεμμύδι ξερό
Υλικά (για 1 μικρό μπολ): 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια 2 κ.σ. σκονη κουρκουμά χυμό από ½ λεμόνι λίγο ξύσμα λεμονιού
Μερίδες Συνταγής: 4 Υλικά: 1 κούπα βρασμένα ρεβίθια 1/3 κούπας λιαστές αποξηραμένες ντομάτες (χωρίς λάδι) 1 κ.σ. ταχίνι 1 κ.σ.
Χούμους κουνουπιδιού Υλικά (για 1 μικρό μπολ): 1½ κούπα ωμό κουνουπίδι 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια χυμό από ½ λεμόνι λίγο
Μερίδα: 1 αραβική πίτα (κομμένη στη μέση) με 4 ρεβυθοκεφτέδες, 2 κ.σ. χούμους, 4 κ.σ. κους κους, 2 κ.σ. sauce