Χουμους κουρκουμά (GF, LF, V)
Υλικά (για 1 μικρό μπολ):
- 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια με τα υγρά τους
- χυμό από ½ λεμόνι
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1½ κ.σ. ταχίνι
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ. κουρκουμά
- 60 ml νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Χουμους αβοκάντο (GF, LF, V)
Υλικά (για 1 μικρό μπολ):
- 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια με τα υγρά τους
- 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
- χυμό από ½ λεμόνι
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1½ κ.σ. ταχίνι
- 1 μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Χουμους παντζαριού (GF, LF, V)
Υλικά (για 1 μικρό μπολ):
- 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια με τα υγρά τους
- 2 βρασμένοι βολβοί παντζαριού
- χυμό από ½ λεμόνι
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1 ½ κ.σ. ταχίνι
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- σουσάμι (προαιρετικά)
- αλάτι και πιπέρι