ΦΑΛΑΦΕΛ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΛΕ

Μερίδα:
1 αραβική πίτα (κομμένη στη μέση) με 4 ρεβυθοκεφτέδες, 2 κ.σ. χούμους, 4 κ.σ. κους κους, 2 κ.σ. sauce γιαουρτιού
Υλικά για Ρεβυθοκεφτέδες:
  • 400 γρ. βρασμένα ρεβύθια
  • 50 γρ. αλεύρι (και όσο έξτρα χρειαστεί στο πλάσιμο)
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1½ κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαΐντανό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • αλάτι και πιπέρι
Υλικά για Χούμους:
  • 400 γρ. βρασμένα ρεβύθια
  • 40 γρ. ταχίνι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • λίγη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • λίγο μαΐντανό για γαρνίρισμα
  • αλάτι και πιπέρι
Υλικά για Ταμπουλέ:
  • 1 κούπα κους κους
  • 1 κούπα καυτό νερό
  • 10-12 cherry τοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • μαΐντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
Υλικά για sauce γιαουρτιού:
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι 4% αγελαδινό
  • μπόλικο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρεβυθοκεφτέδες

  • Σε μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μαϊντανό και χτυπάμε για αρκετή ώρα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό και το αλεύρι. Σχηματίζουμε μικρά κεφτδάκια.
  • Βάζουμε ½ κουταλιά σούπας λάδι καρύδας σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok και προσθέτουμε τα μισά κεφτεδάκια στο σκεύος αρχικά σε υψηλή και στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τα κεφτεδάκια έτσι ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Στη συνέχεια βάζoυμε τα άλλα μισά κεφτεδάκια με υπόλοιπο λάδι καρύδας και επαναλαμβάνετε το 3ο βήμα.

Χούμους

  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το μαΐντανό και χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαΐντανό και έξτρα πάπρικα (προαιρετικά).

Ταμπουλέ

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα τοματίνια, το κρεμμύδι, το αγγούρι, το δυόσμο και το μαϊντανό πολύ, πολύ καλά.
  • Αναμειγνύουμε το κους κους με το καυτό νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
  • Ανακατέβουμε το κους κους με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο προαιρετικά.

Sauce γιαουρτιού

  • Ανακατέβουμε το γιαούρτι με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το αλάτι.

Για περισσότερες ιδέες για χούμους, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα:

  • Ενέργεια: 452 kcal
  • Υδατάνθρακες: 42 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 18 γρ.
  • Λιπαρά: 23 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.9 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Γιορτινές ημέρες πλησιάζουν και ευκαιρία για να φτιάξουμε τορτελινι Ολικής Άλεσης με σάλτσα κολοκύθας και γκοργκοντζόλα. Υλικά: 2 συσκευασίες Τορτελίνι

Hummus γλυκοπατάτας με Gluten Free Wasa! Απόλυτα θρεπτικό και υγιεινό σνακ!! Με τις απόλυτες θρεπτικές και υγιεινές Wasa χωρίς γλουτένη

Υλικά για 4 μερίδες: Για τις γαρίδες: 1 συσκευασία (400 γρ.) Ακέφαλες Γαρίδες 26/30 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ ξύσμα από 1 μικρό

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.