ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΟΥΜΟΥΣ

Χούμους κουνουπιδιού 

Υλικά (για 1 μικρό μπολ): 

  • 1½ κούπα ωμό κουνουπίδι
  • 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1½ κ.σ. ταχίνι
  • 1 μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 5 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι 


Χούμους αβοκάντο
 

Υλικά (για 1 μικρό μπολ): 

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι 


Χούμους παντζαριού
 

Υλικά (για 1 μικρό μπολ): 

  • 2 βρασμένοι βολβοί παντζαριού
  • 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • σουσάμι (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χούμους κουνουπιδιού

  • Σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κουνουπίδι, το νερό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμμάτων για οχτώ λεπτά στα 600 watt ή στο φούρνο για λίγη ώρα παραπανω μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το κουνουπίδι μέχρι το μείγμα μας να έχει τη σύσταση αλοιφής.
  • Γαρνίρουμε με καπνιστή πάπρικα και προαιρετικά με ελαιόλαδο. 

Χούμους αβοκάντο

  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το κουνουπίδι μέχρι το μείγμα μας να έχει τη σύσταση αλοιφής.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο μαΐντανό. 

Χούμους παντζαριού

  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι μέχρι το μείγμα μας να έχει τη σύσταση αλοιφής.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζουμί από τα βρασμένα παντζάρια.
  • Γαρνίρουμε με σουσάμι. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά 30 γρ. χούμους κουνουπιδιού:

  • Ενέργεια: 45 kcal
  • Υδατάνθρακες: 5.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2.1 γρ.
  • Λιπαρά: 2.2 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ. 


Ανά 30 γρ.
χούμους αβοκάντο:

  • Ενέργεια: 62 kcal
  • Υδατάνθρακες: 5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3.8 γρ.
  • Λιπαρά: 2.8 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ. 


Ανά 30 γρ.
χούμους παντζαριού:

  • Ενέργεια: 51 kcal
  • Υδατάνθρακες: 5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3.8 γρ.
  • Λιπαρά: 2.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω μαραθόπιτες, ένα αγαπημένο ελληνικό  νηστίσιμο έδεσμα που μόνο τηγανητό το έχω γευτεί. Ήρθε η ώρα

Φίλες μου, φίλοι μου, σας έχω την ιδανική συνταγή για το πιο εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και light συνοδευτικό για κάθε

Υλικά για το κάρυ: 250 γρ. γίγαντες Ελλήνων Παραγωγών Δυτικής Μακεδονίας 3αλφα 260 γρ. καθαρισμένη γλυκοπατάτα σε κυβάκια 1 κρεμμύδι

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.