ΕβΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΙΤΣΑ

Υλικά για τη ζύμη (για 2 πίτσες):

  • 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1½ κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι

Για την πιτσα:

  • 200 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο τριμμένο
  • 10 ντοματίνια σε φετάκια
  • 2 χούφτες ρόκα (προαιρετικά)
  • 2 χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
  • Σέ άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο και το αλάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τη μαγιά.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή. Αλείφουμε ελαφρώς ένα γυάλινο μπολ με ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα τη μπάλα της ζύμης, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ανέβει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί.
  • Όταν το ζυμάρι ανέβει, το βγάζουμε από το μπολ και σε αλευρωμένη επιφάνεια το χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια.
  • Το ανοίγουμε σε λεπτά, στρογγυλά φύλλα και τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα μας.
  • Μπορούμε μόλις κρυώσει να καταψύξουμε και να χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά.

Για την πίτσα

  • Σε κάθε πίτσα βάζουμε 4-5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε, προσθέτουμε λίγα φυλλαράκια βασιλικού, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ τριμμένο, τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η βάση της πίτσας χωρίς να καούν τα τυριά.

Για περισσότερες συνταγές για πίτσα, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μεγάλο κομμάτι (1/4 πίτσας):

  • Ενέργεια: 186 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
  • Λιπαρά: 8.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 4.6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti