Μερίδες Συνταγής: 15
Υλικά (για περίπου 15 μπισκότα):
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 αυγό
- 70 γρ. μέλι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. ginger
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. baking powder
- λίγο αλάτι
- για τη διακόσμιση 30 σταγόνες μαύρης σοκολάτα
Για το γλάσο:
- Άχνη ζάχαρη
- Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, ζεσταίνουμε το μέλι και το βούτυρο χωρίς να κάψει, τα αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μέλι, το αυγό, το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη για μπισκότα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε για μερικά λεπτά στο ψυγείο.
- Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός κουταλιού φτιάχνουμε 15 μπαλάκια.
- Τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας, ώστε να γίνουν επίπεδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις το μείγμα πάρει μια κολλώδη υφή, με πιρούνι ή κουτάλι γλασάρουμε τα μπισκότα.
Για περισσότερες συνταγές για μπισκότα, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (ανά μπισκότο):
- Ενέργεια: 72 kcal
- Υδατάνθρακες: 9.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 1.4 γρ.
- Λιπαρά: 3.4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών