Αν σας έλεγαν ότι η κινόα, ο δημοφιλής σπόρος με τα αμέτρητα οφέλη για τον οργανισμό μας, γίνεται το τέλειο υλικό για ένα γευστικότατο και υγιεινό γλυκό θα το πιστεύατε; Δύσκολα, έτσι;
Κι όμως σήμερα σας προτείνουμε μια ελαφριά και άκρως λαχταριστή συνταγή για κεικ κινοας με αμύγδαλο και σοκολάτα. Δοκιμάστε το!
Υλικά
Για το κέικ κινόας
- 1 ½ κούπα μαγειρεμένη κινόα
- 200 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 4 κ.σ. λάδι καρύδας
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. corn flour
- 3 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 1 κ.σ. baking powder
- Λίγο αλάτι
Για το frosting:
- 40 ml φυτικό γάλα
- 80 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 10 μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ – Με αλεύρι ολικής άλεσης & μαύρη σοκολάτα
- 80 γρ. βρασμένα κάστανα
- 2-3 έξτρα τριμμένα κάστανα για γαρνίρισμα