ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

Yλικά για 2 μερίδες: 

  • 180 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε τριγωνάκια 1,5 εκ. 
  • 12 λαχανάκια βρυξελλών 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • ½ κ.γ. σκόνη κάρυ 
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα σουρώνουμε.  
  • Σε καλαμάκια για σουβλάκι περνάμε εναλλάξ λαχανάκια Βρυξελλών και κομμάτια γλυκοπατάτας.  
  • Σε ένα μικτό μπολ αναμειγνύμουμε το ελαιόλαδο με το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα καλαμάκια λαχανικών.  
  • Σε ηλεξτρική ψηστιέρα ή σε τηγάνι με γραμμές ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι τα λαχανικά να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.  
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  • Πλαισιώνουμε με σάλτσα γιαουρτιού ή με μουστάρδα.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (½ συνταγή): 

  • Ενέργεια: 186 kcal 
  • Υδατάνθρακες: 28.3 γρ. 
  • Πρωτεΐνη: 5.3 γρ. 
  • Λιπαρά: 7.3 γρ. 
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ. 
  • Φυτικές Ίνες: 7 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 200 γρ. πράσινη σαλάτα 100 γρ. χαλούμι 1/3 κούπας