Yλικά για 2 μερίδες:
- 180 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε τριγωνάκια 1,5 εκ.
- 12 λαχανάκια βρυξελλών
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη κάρυ
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα σουρώνουμε.
- Σε καλαμάκια για σουβλάκι περνάμε εναλλάξ λαχανάκια Βρυξελλών και κομμάτια γλυκοπατάτας.
- Σε ένα μικτό μπολ αναμειγνύμουμε το ελαιόλαδο με το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα καλαμάκια λαχανικών.
- Σε ηλεξτρική ψηστιέρα ή σε τηγάνι με γραμμές ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι τα λαχανικά να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Πλαισιώνουμε με σάλτσα γιαουρτιού ή με μουστάρδα.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (½ συνταγή):
- Ενέργεια: 186 kcal
- Υδατάνθρακες: 28.3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.3 γρ.
- Λιπαρά: 7.3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε