Υλικά (για 6 μερίδες):
- 3 κούπες καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κούπες κόκκινες φακές
- 300 γρ. ψιλοκομμένα αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 4 κούπες ζωμός λαχανικών
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. αποξηραμένη σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ελάχιστη σκόνη κανέλας
- προαιρετικά αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα με αντικολλητική επιφάνεια σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε τα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τις φακές, τα ντοματάκια και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση.
- Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή φρέσκο κόλιανδρο και προαιρετικά με φυτική κρέμα.
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 135 kcal
- Υδατάνθρακες: 23 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7.1 γρ.
- Λιπαρά: 3.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 5.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε