Μερίδες Συνταγής: 4
Υλικά:
- 450 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα σε κομμάτια των 2 εκατοστών
- 30 γρ. τζίντζερ φρέσκο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά λεπτά στικς
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά chili ή λίγη σκόνη chili
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- ½ κ.γ. σιναπόσπορος
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- ½ κ.γ. κουρκουμάς
- 200 γρ. τοματίνια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 400 γρ. γάλα καρύδας light
- 400 γρ. Ρεβίθια βρασμένα
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα wok ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι καρύδας και μόλις κάψει προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά chili και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις τα συστατικά πάρουν χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και το σιναπόσπορο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν πολύ.
- Με ένα μπλέντερ χτυπάμε τα τοματίνια, και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα στο wok μαζί με το γάλα καρύδας.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρουν τα υλικά μας μία βράση, σκεπάζουμε το wok και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
- Ελέγχουμε τακτικά και ανακατεύουμε.
- Μετά τα 45 λεπτά, αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά το κάρυ μας χωρίς καπάκι να βράζει σε χαμηλή φωτιά.
- Γαρνίρουμε το πιάτο μας με φρέσκο κόλιανδρο και συνοδεύουμε με ψωμάκια νάαν ή με ρύζι.
Για περισσότερες συνταγές με κολοκύθα, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 319 kcal
- Υδατάνθρακες: 32 γρ.
- Πρωτεΐνη: 13 γρ.
- Λιπαρά: 16 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 9.7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη