ΚΑΡΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Υλικά για 2 άτομα:

Για το κοτόπουλο

  • 2 μεγάλα καλαμάκια κοτόπουλου από στήθος (ή 120 γρ. φιλετο από στήθος κοτόπουλου)
  • 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • 150 ml γάλα καρύδας light
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 1/8 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Για το ρύζι

  • ½ κούπα ρύζι basmati
  • ½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου ζωμού λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καλαμάκια κοτόπουλου

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wokζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα καλαμάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Για το ρύζι

  • Σε κατσαρολάκι βράζουμε 1 κούπα νερό με τη σκόνη, ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1/2 συνταγής):

  • Ενέργεια: 348 kcal
  • Υδατάνθρακες: 35.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 27.2 γρ.
  • Λιπαρά: 11.5 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 7.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.4γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.