ΚΑΡΥ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:

  • 250 γρ. πράσινες φακές
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 300 ml γάλα καρύδας light
  • 2 κούπες φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
  • 6 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. σκόνη tikka masala (ή ½ κ.γ. κύμινο)
  • 2 κ.γ. λάδι καρύδας
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό 4 κούπες ζωμού λαχανικών, προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λάδι καρύδας με το κρεμμύδι, το κάρυ, τον κουρκουμά, το tikka masala για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το σπανάκι να βγάλει και να απορροφήσει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες και το γάλα καρύδας και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. ,
  • Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό 2 κούπες ζωμού και προσθέτουμε το ρο ρύζι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 311 kcal
  • Υδατάνθρακες: 48.6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 12.7 γρ.
  • Λιπαρά: 10.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 8.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 7.4 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti