ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 κούπες βρασμένες φακές
  • 2/3 κούπας νιφάδες βρώμης
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ
  • αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για δέκα λεπτά.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει τρίμμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (και τα ψημένα λαχανικά) και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Με βρεγμένα χέρια φτιάχουμε κεφτεδάκια και ψήνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά (με μικρή προσθήκη ελαιολάδου ή και χωρίς) για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι τα να πάρουν χρώμα.
  • Προαιρετικά συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά και με σάλτσα bbq.

Για περισσότερες συνταγές με φακές, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (3 κεφτεδάκια):

  • Ενέργεια: 263 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22.6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 14.3 γρ.
  • Λιπαρά: 11.8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 7.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.