Υλικά (για 6 μερίδες):
- 650 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 4 φρυγανιές σικάλεως
- 2 φέτες ψωμί τοστ
- 1 αυγό
- 2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 1½ κούπες τριμμένο ψωμί
- 70 ml ημίπαχο φρέσκο γάλα
- λίγη σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- λίγο φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
- αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 200 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 200 ml ζωμός λαχανικών
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το σκόρδο, λίγο φρέκσο θυμάρι, λίγη καπνιστή πάπρικα, αλάτι και αφήνουμε για λίγο ακόμα.
- Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη.
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τις φρυγανιές, το ψωμί, πάπρικα γλυκιά και καπνιστή, λίγο πιπέρι και αλάτι.
- Ανακατευουμε τον ωμό κιμά με τα ψημμένα λαχανικά και το μείγμα ψωμιού σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε 25 περίπου μπιφτέκια κοτόπουλου.
- Ψήνουμε καλά και από όλες τις πλευρές σε αντικολλητικό σκεύος χρησιμοποιώντας προαιρετικά ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Για τη σάλτσα
- Σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
- Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τη σάλτσα μας.
- Τη μεταφέρουμε ξανά στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
- Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαΐντανό.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (4 κεφτεδάκια με σάλτσα):
- Ενέργεια: 227 kcal
- Υδατάνθρακες: 9.9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26.5 γρ.
- Λιπαρά: 9.2 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti