ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά (για 6 μερίδες): 

  • 650 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 4 φρυγανιές σικάλεως
  • 2 φέτες ψωμί τοστ
  • 1 αυγό
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1½ κούπες τριμμένο ψωμί
  • 70 ml ημίπαχο φρέσκο γάλα
  • λίγη σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • λίγο φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
  • αλάτι & πιπέρι 

Για τη σάλτσα 

  • 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 200 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 200 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το σκόρδο, λίγο φρέκσο θυμάρι, λίγη καπνιστή πάπρικα, αλάτι και αφήνουμε για λίγο ακόμα.
  • Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τις φρυγανιές, το ψωμί, πάπρικα γλυκιά και καπνιστή, λίγο πιπέρι και αλάτι.
  • Ανακατευουμε τον ωμό κιμά με τα ψημμένα λαχανικά και το μείγμα ψωμιού σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε 25 περίπου μπιφτέκια κοτόπουλου.
  • Ψήνουμε καλά και από όλες τις πλευρές σε αντικολλητικό σκεύος χρησιμοποιώντας προαιρετικά ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Για τη σάλτσα 

  • Σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  • Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τη σάλτσα μας.
  • Τη μεταφέρουμε ξανά στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαΐντανό. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (4 κεφτεδάκια με σάλτσα):

  • Ενέργεια: 227 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 26.5 γρ.
  • Λιπαρά: 9.2 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.