ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά (για 6 μερίδες): 

  • 650 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 4 φρυγανιές σικάλεως
  • 2 φέτες ψωμί τοστ
  • 1 αυγό
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1½ κούπες τριμμένο ψωμί
  • 70 ml ημίπαχο φρέσκο γάλα
  • λίγη σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • λίγο φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
  • αλάτι & πιπέρι 

Για τη σάλτσα 

  • 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 200 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 200 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το σκόρδο, λίγο φρέκσο θυμάρι, λίγη καπνιστή πάπρικα, αλάτι και αφήνουμε για λίγο ακόμα.
  • Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τις φρυγανιές, το ψωμί, πάπρικα γλυκιά και καπνιστή, λίγο πιπέρι και αλάτι.
  • Ανακατευουμε τον ωμό κιμά με τα ψημμένα λαχανικά και το μείγμα ψωμιού σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε 25 περίπου μπιφτέκια κοτόπουλου.
  • Ψήνουμε καλά και από όλες τις πλευρές σε αντικολλητικό σκεύος χρησιμοποιώντας προαιρετικά ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Για τη σάλτσα 

  • Σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  • Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τη σάλτσα μας.
  • Τη μεταφέρουμε ξανά στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαΐντανό. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (4 κεφτεδάκια με σάλτσα):

  • Ενέργεια: 227 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 26.5 γρ.
  • Λιπαρά: 9.2 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti