ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ

Yλικά για 3 μερίδες: 

  • 6 μεγάλα κολοκύθια
  • 1½ κούπα κιμά σόγιας
  • 4½ κούπες ζωμό λαχανικών  
  • 400 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/8 κ.γ. σκόνη κανέλας
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αδειάζουμε με προσοχή τα κολοκύθια και κρατάμε το εσωτερικό τους για άλλες χρήσεις (π.χ. ομελέτα), κρατώντας τα καπάκια.
  • Σε κατσαρόλακι με το ζωμό λαχανικών σε βρασμό προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε με σουρωτήρι πολύ καλά τον κιμά σόγιας μέχρι να απομακρυνθεί η περίσσεια υγρών και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τα μπαχαρικά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
  • Ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ο κιμάς μας.
  • Γεμίζουμε τα κολοκύθια με τον κιμά σόγιας, κλείνουμε τα καπάκια και με πινέλο αλείφουμε τα κολοκύθια εξωτερικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα γεμιστά σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/3 συνταγής):

  • Ενέργεια: 284 kcal
  • Υδατάνθρακες: 26.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 22.1 γρ.
  • Λιπαρά: 10.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 6.9 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.