Yλικά για 3 μερίδες:
- 6 μεγάλα κολοκύθια
- 1½ κούπα κιμά σόγιας
- 4½ κούπες ζωμό λαχανικών
- 400 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/8 κ.γ. σκόνη κανέλας
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε με προσοχή τα κολοκύθια και κρατάμε το εσωτερικό τους για άλλες χρήσεις (π.χ. ομελέτα), κρατώντας τα καπάκια.
- Σε κατσαρόλακι με το ζωμό λαχανικών σε βρασμό προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Στραγγίζουμε με σουρωτήρι πολύ καλά τον κιμά σόγιας μέχρι να απομακρυνθεί η περίσσεια υγρών και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τα μπαχαρικά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ο κιμάς μας.
- Γεμίζουμε τα κολοκύθια με τον κιμά σόγιας, κλείνουμε τα καπάκια και με πινέλο αλείφουμε τα κολοκύθια εξωτερικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα γεμιστά σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/3 συνταγής):
- Ενέργεια: 284 kcal
- Υδατάνθρακες: 26.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 22.1 γρ.
- Λιπαρά: 10.4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 6.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti