Yλικά για 2 μερίδες:
- 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
- ½ κούπα κινόα ωμή
- 1 κούπα ζωμό κότας
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- ½ κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου (ή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη)
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρολάκι βράζουμε το ζωμό κότας, προσθέτουμε την κινόα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10- 12 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά.
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με πιπέρι, θυμάρι και ελάχιστο αλάτι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα (προσθέτοντας το μέλι 1 λεπτό πριν αποσύρουμε από τη φωτιά) και στη συνέχεια το αποσύρουμε απο το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν και να απορροφήσουν ξανά τα υγρά τους και για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά στο ίδιο τηγάνι, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1/2 συνταγής) :
- Ενέργεια: 360 kcal
- Υδατάνθρακες: 35 γρ.
- Πρωτεΐνη: 28.2 γρ.
- Λιπαρά: 9.1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti