ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

Yλικά για 2 μερίδες: 

  • 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
  • ½ κούπα κινόα ωμή
  • 1 κούπα ζωμό κότας
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • ½ κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου (ή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη)
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρολάκι βράζουμε το ζωμό κότας, προσθέτουμε την κινόα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10- 12 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά.
  • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με πιπέρι, θυμάρι και ελάχιστο αλάτι.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα (προσθέτοντας το μέλι 1 λεπτό πριν αποσύρουμε από τη φωτιά) και στη συνέχεια το αποσύρουμε απο το τηγάνι.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν και να απορροφήσουν ξανά τα υγρά τους και για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά στο ίδιο τηγάνι, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.  

Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1/2 συνταγής) :

  • Ενέργεια: 360 kcal
  • Υδατάνθρακες: 35 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 28.2 γρ.
  • Λιπαρά: 9.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti