Υλικά (για 4 μερίδες):
- 4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή (ή σκόνη τσίλι)
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- 1/2 ανανάς
- 1/2 κ.γ. σκόνη ginger
- 3 κ.σ. αγαύη
- 1 1/2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- λίγα flakes αποξηραμένης καρύδας (προαιρετικά)
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα πιάτο αναμιγνύουμε τη γλυκιά, την καυτερή, την καπνιστή πάπρικα, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αλοίφουμε πολύ καλά τα μπούτια κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-35 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος τους).
- Κόβουμε τον ανανά σε φέτες, κρατάμε μία φέτα στην άκρη, και τον ψήνουμε στη σχάρα αλοίφοντας με το μισό σιρόπι αγαύης μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Γαρνίρουμε με vinaigrette από πολτοποιημένο ανανά (από τη μία φέτα που κρατήσαμε), την υπόλοιπη αγαύη και σκόνη ginger.
- Πλαισιώνουμε με πράσινη σαλάτα και προαιρετικά flakes αποξηραμένης καρύδας.
Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα :
- Ενέργεια: 345 kcal
- Υδατάνθρακες: 13 γρ.
- Πρωτεΐνη: 39 γρ.
- Λιπαρά: 14,1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 5,4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3,2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη