ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Αγαπημένο πιάτο στην πιο light εκδοχή του!! Κριθαροτο ολικης αλεσης συνδυασμένο με δύο εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης μία φυτική, τα μανιτάρια και μία ζωική, το κοτόπουλο. Ένα πιάτο που συνδυάζει άψογα την υγιεινή διατροφή με τη γευστική απόλαυση με πολύ εύκολη και γρήγορη παρασκευή. Πάμε να ξεκινήσουμε όμορφα την εβδομάδα!

Υλικά

  • 300 γρ. Kριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 400 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου σε μπουκιές και σε πλατιά κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι το θωρακίζουμε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, θυμάρι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά (ανά 100-150 ml) ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Μετά από περίπου 22 λεπτά το κριθαρότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.

Αν επιθυμείτε περισσότερες συνταγές με κριθαρότο, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/2 συνταγής):

Ενέργεια: 564 kcal
Υδατάνθρακες: 67 γρ.
Πρωτεΐνη: 31.1 γρ.
Λιπαρά: 18 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 9.9 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti