Φτιάχνουμε σήμερα λοιπόν Healthy Mac and Cheese me ζυμαρικά Χωρίς Γλουτένη, με λευκό και κίτρινο καλαμπόκι, για όλους τους φίλους που πάσχουν από κοιλιοκάκη αλλά και για όλους αυτούς που η γλουτένη τους είναι δύσπεπτη.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 300 γρ. Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλουτένη MISKO
- 750 ml ζωμό λαχανικών
- 250 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 100 γρ. τριμμένο τσένταρ
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/8 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ζωμό, το γάλα, ρίχνουμε το βούτυρο, τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλουτένη.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς τα ζυμαρικά για να μη μας κολλήσουν.
- Μετά από 15 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τσένταρ και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε
Για περισσότερες συνταγές ζυμαρικών πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα 280 γρ. (1/4 συνταγής):
- Ενέργεια: 471 kcal
- Υδατάνθρακες: 61.3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26.4 γρ.
- Λιπαρά: 18 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 4.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών