Υλικά για 4 μερίδες :
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 3 μανταρίνια
- 5 αποξηραμένα σύκα
- 20 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
Για τη sauce:
- 100 γρ. μανταρίνια
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 2 κ.σ. μέλι
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα μαυρομάτικα να πάρουν μία πρώτη βράση για περίπου 10-15 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι, τα φασόλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Κόβουμε τα μανταρίνια και τα αποξηραμένα σύκα σε κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαυρομάτικα με τα μανταρίνια, τα καρύδια, τα σύκα, αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε απλά παρασκευάσει με χρήση ραβδομίξερ χειρός.
Για περισσότερες συνταγές με μαυρομάτικα φασόλια, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (¼ συνταγής):
- Ενέργεια: 314 kcal
- Υδατάνθρακες: 55,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 17 γρ.
- Λιπαρά: 4,3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0,4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 9,5 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε