ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Το να μαγειρεύεις στην ύπαιθρο και δη στο αγαπημένο σου νησί έχει άλλη χάρη. Από τις απίστευτες πρώτες ύλες μέχρι τον καθαρό αέρα, τη θέα στη θάλασσα και τις πανέμορφες βουκαμβίλιες.

Πάμε να φτιάξουμε ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο, μακαρονια (Κοφτό) Ολικής Άλεσης με σαρδέλες, ελιές και κάπαρη.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 300 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO
  •  150 γρ. σαρδέλες
  •  450 γρ. τριμμένη ντομάτα
  •  1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 3 κ.σ κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  •  1 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι & μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρουμε.
  •  Προσθέτουμε τις σαρδέλες, τις ελιές, την κάπαρη,τη ντομάτα και προαιρετικά λίγο μπούκοβο καιαφήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
  •  Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει,ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO καιβράζουμε για 2 λεπτά λιγότερα από αυτά πουαναγράφονται στη συσκευασία.
  •  Σουρώνουμε το κοφτό και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας και 2-3 λεπτά και προσθέτοντας μικρή ποσότητα από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια.
  •  Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό, σερβίρουμεκαι απολαμβάνουμε.

 

Για περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά ακολουθείστε το link: https://dietstories.gr/?s=misko

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ανά μερίδα (280 γρ.):

Ενέργεια: 567 kcal
Υδατάνθρακες: 67 γρ.
Πρωτεΐνη: 30.1 γρ.
Λιπαρά: 20.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 5.3γρ.
Φυτικές Ίνες: 7.6 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάνω από όλα σπιτική! Υλικά: 170 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη 80 γρ. φουντούκια 30 γρ. σκόνη

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.