Υλικά για 6 μερίδες:
- 900 γρ. μανιτάρια λευκά
- 2 κούπες γάλα 1,5%
- 4 κούπες ζωμό κότας (ή λαχανικών)
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1½ κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 40 ml κονιάκ
- λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα) σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και το θυμάρι μέχρι να γυαλίσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε λεπτά φετάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους (κρατάμε λίγα για το τελικό γαρνίρισμα).
- Σβήνουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, φροντίζοντας να καλύψει όλα τα μανιτάρια.
- Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα και το ζωμό και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε από το τηγάνι μας περίπου το μισό μείγμα και πολτοποιούμε το υπόλοιπο με ραβδομίξερ χειρός.
- Ξαναρίχνουμε στο τηγάνι και το μείγμα που αφαιρέσαμε και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και γαρνίρουμε με έξτρα μανιτάρια και θυμάρι.
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανα μερίδα:
- Ενέργεια: 210 kcal
- Υδατάνθρακες: 28 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6.2 γρ.
- Λιπαρά: 9.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 4.6 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε