MATCHA MAIDEN ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Υλικά για 16 κομμάτια:

  • 2 κ.σ. matcha maiden
  • 380 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 80 ml γάλα 1,5%
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα:

  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ .matcha maiden

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά χτυπώντας ενδιάμεσα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε και το ξύσμα και τη βανίλια.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το matcha maiden και το baking.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα των υγρών ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε εναλλάξ και λίγο από το γάλα, ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να μη χαθεί ο όγκος.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα περίπου 30 εκ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε από το ταψί και αφήνουμε σε μία σχάρα για να κρυώσει.
  • Κοσκινίζουμε από πάνω το μείγμα matcha με ζάχαρη και γράφουμε τη χρονολογία ή γαρνίρουμε προαιρετικά με γλάσο.

Για περισσότερες συνταγές με matcha maiden, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κομμάτι συνταγής:

  • Ενέργεια: 189 kcal
  • Υδατάνθρακες: 37.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2.8 γρ.
  • Λιπαρά: 4.9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα