Υλικά για 16 κομμάτια:
- 2 κ.σ. matcha maiden
- 380 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 180 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 80 ml γάλα 1,5%
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα:
- 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ .matcha maiden
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά χτυπώντας ενδιάμεσα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Προσθέτουμε και το ξύσμα και τη βανίλια.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το matcha maiden και το baking.
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα των υγρών ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Προσθέτουμε εναλλάξ και λίγο από το γάλα, ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να μη χαθεί ο όγκος.
- Αλευροβουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα περίπου 30 εκ.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε από το ταψί και αφήνουμε σε μία σχάρα για να κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε από πάνω το μείγμα matcha με ζάχαρη και γράφουμε τη χρονολογία ή γαρνίρουμε προαιρετικά με γλάσο.
Για περισσότερες συνταγές με matcha maiden, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι συνταγής:
- Ενέργεια: 189 kcal
- Υδατάνθρακες: 37.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2.8 γρ.
- Λιπαρά: 4.9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα