ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Yλικά για 4 μερίδες: 

  • 3 μεγάλες μωβ μελιτζάνες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 1/3 κούπας κινόα  
  • ½ κούπα ρεγκάτο light
  • 1 κουπα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ελάχιστο κόλιανδρο σε σκόνη
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο νέρο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και αδειάζουμε το περιεχόμενο τους.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καγιέν, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κινόα, το ζωμό λαχανικών, ½ κούπα ντοματάκια, το καλαμπόκι και αλατωπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ταψί ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, ½ κούπα νερό, αλάτι πιπέρι και λίγο κύμινο.
  • Απλώνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί και τις γεμίζουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/3 συνταγής): 

  • Ενέργεια: 355 kcal
  • Υδατάνθρακες: 47 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 10.8 γρ.
  • Λιπαρά: 10.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 7.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti