Υλικά (για 12 muffins):
- 150 γρ. σπανάκι φρέσκο (ή κατεψυγμένο)
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 50 γρ. τριμμένο ρεγκάτο light
- 50 γρ. τυρί κρέμα light
- 30 γρ. τριμμένο τσένταρ
- 80 ml γάλα 1,5%
- 1 κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 χούφτα (12) ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
- λίγο σουσάμι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σπανάκι, το τσίλι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το σπανάκι να βγάλει και να πιεί τα υγρά του.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε τα τυριά, αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε ισόποσα (1/2 scoop παγωτού) το μείγμα σε 12 φορμάκια για κέικ και γαρνίρουμε με σουσάμι.
- Βυθίζουμε και τις λιαστές ντομάτες στο πάνω μέρος των muffins.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή.
Για περισσότερες συνταγές για muffins, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά muffin:
- Ενέργεια: 121 kcal
- Υδατάνθρακες: 15,6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6,1 γρ.
- Λιπαρά: 4,1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1,4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι