ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΛΩΤΟ

Μερίδες Συνταγής: 5 

Υλικά: 

  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 κλωναράκι (stick) φυσική βανίλια
  • 40 γρ. Ζάχαρη
  • 1 λωτός
  • 3 φύλλα ζελατίνης 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πανακότα: 

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος light και τη ζάχαρη.
  • Χαράσουμε το κλωναράκι της βανίλιας με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τους σπόρους, τους ρίχνουμε στο μείγμα του γάλακτος και κατόπιν ρίχνουμε και το κλωναράκι μέσα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και όταν τα φύλλα μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα διαλύουμε σε 3 κουταλάκια καυτό νερό.
  • Παίρνουμε το 1/3 του μείγματος από το γάλα και το ενώνουμε με τη ζελατίνη.
  • Ανακατεύουμε καλά και ξαναρίχνουμε πίσω στο υπόλοιπο μείγμα.  
  • Ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε μέχρι το μείγμα μας να πάρει άλλη μία βράση.
  • Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας, το μοιράζουμε σε φορμάκια σιλικόνης και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. 

Σάλτσα λωτού: 

  • Κόβουμε το λωτό σε μικρά κομμάτια και τον σωτάρουμε με 1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός το λωτό προσθέτοντας και όσο καυτό νερό χρειαστεί ώστε να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.

 

  • Ξεφορμάρουμε την πανακότα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα λωτού, φρέσκο δυόσμο και τρίμμα καρύδας (προαιρετικό). 

 

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 178 kcal
  • Υδατάνθρακες: 23 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2 γρ.
  • Λιπαρά: 12.5 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.