Μερίδες Συνταγής: 5
Υλικά:
- 200 ml γάλα καρύδας
- 100 ml κρέμα γάλακτος light
- 1 κλωναράκι (stick) φυσική βανίλια
- 40 γρ. Ζάχαρη
- 1 λωτός
- 3 φύλλα ζελατίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πανακότα:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος light και τη ζάχαρη.
- Χαράσουμε το κλωναράκι της βανίλιας με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τους σπόρους, τους ρίχνουμε στο μείγμα του γάλακτος και κατόπιν ρίχνουμε και το κλωναράκι μέσα.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και όταν τα φύλλα μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα διαλύουμε σε 3 κουταλάκια καυτό νερό.
- Παίρνουμε το 1/3 του μείγματος από το γάλα και το ενώνουμε με τη ζελατίνη.
- Ανακατεύουμε καλά και ξαναρίχνουμε πίσω στο υπόλοιπο μείγμα.
- Ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε μέχρι το μείγμα μας να πάρει άλλη μία βράση.
- Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας, το μοιράζουμε σε φορμάκια σιλικόνης και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Σάλτσα λωτού:
- Κόβουμε το λωτό σε μικρά κομμάτια και τον σωτάρουμε με 1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός το λωτό προσθέτοντας και όσο καυτό νερό χρειαστεί ώστε να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.
- Ξεφορμάρουμε την πανακότα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα λωτού, φρέσκο δυόσμο και τρίμμα καρύδας (προαιρετικό).
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 178 kcal
- Υδατάνθρακες: 23 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2 γρ.
- Λιπαρά: 12.5 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2