ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΟΥΠΑ

Υλικά (για 6 μερίδες): 

  • 3 καθαρισμένοι βολβοί παντζαριού κομμένοι στα 4
  • 3 sticks σέλερι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινα μήλα  
  • 3 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ελάχιστη σκόνη κανέλας
  • προαιρετικά αλάτι και πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χωρίζουμε τα φύλλα του σέλερι από τα κλωναράκια, τα ψιλοκόβουμε όλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα με αντικολλητική επιφάνεια σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κλωναράκια του σέλερι με το ελαιόλαδο για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  • Ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, την κανέλα και πιπέρι.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα προσθέτουμε μαζί με τα παντζάρια στην κατσαρόλα, σοτάροντας τα για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα φύλλα του σέλερι και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση.
  • Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  

Για περισσότερες ιδέες για σούπες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα:

  • Ενέργεια: 205 kcal
  • Υδατάνθρακες: 36 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.
  • Λιπαρά: 1.9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 6.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1

Υλικά: 600 γρ. γλυκοπατάτες σε κομμάτια 300 γρ. καρότα σε

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη