Υλικά (για 6 μερίδες):
- 3 καθαρισμένοι βολβοί παντζαριού κομμένοι στα 4
- 3 sticks σέλερι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινα μήλα
- 3 κούπες ζωμός λαχανικών
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- ½ κ.γ. κύμινο
- ελάχιστη σκόνη κανέλας
- προαιρετικά αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζουμε τα φύλλα του σέλερι από τα κλωναράκια, τα ψιλοκόβουμε όλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα με αντικολλητική επιφάνεια σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κλωναράκια του σέλερι με το ελαιόλαδο για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, την κανέλα και πιπέρι.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα προσθέτουμε μαζί με τα παντζάρια στην κατσαρόλα, σοτάροντας τα για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα φύλλα του σέλερι και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση.
- Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για περισσότερες ιδέες για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 205 kcal
- Υδατάνθρακες: 36 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.
- Λιπαρά: 1.9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 6.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη