ΠΙΤΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Απίθανη, πανεύκολη πιτα γλυκοπατάτας χωρίς φύλλο!

Υλικά:

  • 125 γρ. αλεύρι Ολικής Πετρόμυλου & 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 600 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και περασμένη στο χοντρό τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. cottage cheese
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή grana padano
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το Cottage, την παρμεζάνα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το baking, το αλάτι και το τσίλι. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και γαρνίρουμε παπαρουνόσπορο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κομμάτι (65 γρ.):

  • Ενέργεια: 139 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6,8 γρ.
  • Λιπαρά: 4,6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1,5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό

Υλικά: 6 αυγά 80 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα