Απίθανη, πανεύκολη πιτα γλυκοπατάτας χωρίς φύλλο!
Υλικά:
- 125 γρ. αλεύρι Ολικής Πετρόμυλου & 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 600 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και περασμένη στο χοντρό τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 μεγάλα αυγά
- 3 κ.σ. cottage cheese
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή grana padano
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το Cottage, την παρμεζάνα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το baking, το αλάτι και το τσίλι. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και γαρνίρουμε παπαρουνόσπορο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι (65 γρ.):
- Ενέργεια: 139 kcal
- Υδατάνθρακες: 17 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6,8 γρ.
- Λιπαρά: 4,6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1,5 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι