ΠΙΤΣΑ LIGHT

Η πιτσα ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά, προσωπικά είναι το αγαπημένο μου, στην πιο υγιεινή και light εκδοχή του.

It’s pizza time!!

Υλικά:
Για το ζυμάρι:

  • 270 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης πετρόμυλου
  • 180 ml γάλα 1,5%
  •  1 κ.σ. μέλι
  •  1 φακελάκι (9 γρ.) ξηρή μαγιά
    αλάτι
    Για τις πίτσες:
  • 200 γρ. μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
  •  250 γρ. σάλτσα ντομάτας
    Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε χλιαρό γάλα ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαγιά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15-20 λεπτά να αφρίσει.
  •  Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι αλάτι και το μείγμα γάλακτος και με το γάντζο χτυπάμε για 10 λεπτά
  •  Λαδώνουμε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  •  Χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα με τη βοήθεια πλάστη. Βάζουμε το κάθε φύλλο σε ταψί, προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  •  Προαιρετικά γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Για περισσότερες συνταγές πίτσα ακολουθείστε το link: https://dietstories.gr/?s=πίτσα

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ανά μισή πίτσα:
Ενέργεια: 388 kcal
Υδατάνθρακες: 63.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 16.4 γρ.
Λιπαρά: 9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7.1 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάνω από όλα σπιτική! Υλικά: 170 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη 80 γρ. φουντούκια 30 γρ. σκόνη

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.