ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ FAJITAS

Υλικά για 3 μερίδες: 

Για τη μαρινάδα 

  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι 

Για τα ρολάκια κοτόπουλου 

  • 6 φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι (ή 3 από στήθος κομμένα στη μέση)
  • 4 πιπεριές φλωρίνης κομμένα σε sticks
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στρώνουμε σε ένα ξύλο κοπής μια διαφανή μεμβράνη και χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου ώστε να λεπτύνουν.
  • Σε σακούλα μαριναρίσματος βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας και τα αφήνουμε για όση ώρα διαθέτουμε ώστε να μαριναριστούν.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά τα κρεμμύδια να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα, τοποθετούμε κρεμμύδια κατά μήκος τους και κάθετα από 5-6 sticks πιπεριάς σε κάθε φιλέτο.
  • Κλείνουμε το κάθε φιλέτο με τη βοήθεια μιας οδοντογλύφίδας και τοποθετούμε σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Όσες πιπεριές και κρεμμύδια περισσέψουν τα χτυπάμε με λίγο ζωμό λαχανικών ή κότας με ραβδομίξερ χειρός ώστε να πάρουμε μια σάλτσα πιπεριάς για να γαρνίρουμε τα ρολάκια κοτόπουλου. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 381 kcal
  • Υδατάνθρακες: 14.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 42 γρ.
  • Λιπαρά: 16.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.