ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Υλικά για 4 μερίδες:

Για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδου
  • αλάτι και πιπέρι
  • σπάγγος

Για την κινόα

  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • ½ κούπα κινόα

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ. νερό
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο

  • Τεμμαχίζουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου σε 2 λεπτά φιλέτα και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη σκόνη σκόρδου, το μπέικον, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μόλις η γέμιση μας είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ενσωματώνουμε σε αυτή τηνκρέμα τυρίού.
  • Γεμίζουμε το κάθε φιλέτο του κοτόπουλου κάθετα με 2-3 κουταλιές σούπας γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες του ώστε να σχηματίσουμε ένα ρολό και τυλίγουμε με σπάγγο ώστε να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οδοντογλυφίδες αντί για σπάγγο).
  • Ψήνουμε τα ρολά σε αντικολλητικό σκεύος από όλες τις μεριές για λίγα λεπτά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτίκαι συνεχίζουμε το ψήσιμο τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
  • Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε ξύλο κοπής για να ξεκουραστεί το κρεάς.

Για την κινόα

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου σε υψηλή φωτιά και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου δέκα λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα dijon, το μέλι, το νερό και λίγο φρέσκο θυμάρι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Σερβίρουμε 1 ρολάκι κοτόπουλου με 1/3 κούπας βρασμένη κινόα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

 

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα:

  • Ενέργεια: 335 kcal
  • Υδατάνθρακες: 12.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 40 γρ.
  • Λιπαρά: 13.8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 5.4
  • Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.