Μερίδες Συνταγής: 4
Υλικά:
- 1 μεγάλο φινόκιο (600 γρ.)
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη πατάτα (300 γρ.)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- 2 κ.σ. κρουτόν
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ. Κόβουμε το φινόκιο σε φέτες.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
- Μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν.
- Ρίχνουμε την πατάτα και το φινόκιο και αφήνουμε για λίγα λεπτά να σοταριστούν προσθέτοντας τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένο το καπάκι για περίπου 40 λεπτά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομίξερ χειρός και προσθέτουμε νερό ή ζωμό αν χρειάζεται για να πάρουμε την επιθυμητή υφή σούπας.
- Γαρνίρουμε με κρουτόν και προαιρετικά με έξτρα ελαιόλαδο.
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
- Ενέργεια: 195 kcal
- Υδατάνθρακες: 23 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7.7 γρ.
- Λιπαρά: 6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε